ISMERD MEG SZABÓ FERENC
KARRIER NAGYKÖVETÜNKET!
SZABÓ FERENC
fiókvezető
Tudatos karrierépítés – interjú Szabó Ferenccel
7 fős
csapat vezetője

28 évesen már fiókvezetőként dolgozol a Generalinál, hogyan kerültél ilyen fiatalon egy csapat élére?

Mindig is pénzügyi szektorban dolgoztam. Először mérnöknek készültem, utána elkerültem egy biztosítóhoz, majd lett egy saját vállalkozásom. Amikor már azt éreztem, hogy hiába keresek pénzt, nem vagyok boldog, akkor kezdtem el nézegetni az állásokat. Régi vágyam volt, hogy fiókvezető lehessek egy nagyobb pénzügyi cégnél, több lehetőség közül választottam a Generalit, mert itt találtam meg a számomra legmegfelelőbb képzést, illetve karrierutat. Két éve kimondottan a Sales Manager Program miatt érkeztem a Generalihoz, tanácsadóként kezdtem, majd lehetőséget kaptam, hogy irányítsak egy fiókot.

Tudatosan megtervezted a vállalatnál a karriered lépéseit? 

Amikor ide érkeztem, még úgy gondoltam, hogy nem vagyok kész arra, hogy vezessek egy fiókot. Tudtam, hogy különböző vezetői képességeket fejlesztenem kell, ehhez a Generali ideális programot nyújtott. Én úgy gondolom, ha a lehetőség adott, tudni is kell élni vele, mindenkinek tennie kell azért, hogy sikeres legyen. Ez a cég pont az a hely, ahol ha ambiciózus vagy és vannak céljaid, valóra tudod őket váltani. A közvetlen vezetőmmel is kiváló a kapcsolatom, nagyon sokat segít nekem. A területi igazgatóm, aki egyben mentorom is, támogat abban, hogy eredményes legyek ebben a pozícióban.

Napi szinten kapcsolatban vagy a csapatod tagjaival?

Igyekszem napi szinten kommunikálni és foglalkozni a csapattal, hiszen én akkor vallhatom magam sikeresnek, ha ők is azok, és hozzásegíthetem őket, hogy elérjék a saját céljaikat. Amikor először találkoztam velük és bemutatkoztam, elmondtam, hogy én is ugyanúgy a csapat része vagyok, mint bárki más, és én is a közös célért fogok dolgozni. Amennyiben tudod, hogy, hogy érd el, amit akarsz és vállalod a nehezebb időszakokat is, akkor a Generalinál könnyen meg lehet találni az egyensúlyt a mindennapokban. Ha például napközben el kell intéznem egy személyes jellegű ügyet, akkor ezt megtehetem.

Milyen irányba fejlődnél a Generalinál?

Van előttem egy karrierút, ide is egy céllal jöttem, amit el is értem, tehát hiszek abban, hogy ennek van folytatása a jövőben is. A nagyköveti program is egy újdonság, szeretném kipróbálni magam új területeken. Tudatosan gondolkodom, ha valamibe belekezdek, akkor azt igyekszem maximális erőbedobással csinálni, ha valamit nem szívesen csinálok, akkor abba inkább bele sem vágok. Vannak hiányosságaim, nem vagyok túl aktív például a közösségi médiában, ezen szeretnék javítani, amihez a program kiváló támogatást nyújt. Mindezek mellett jól érzem itt magam, sok jó kezdeményezés van, a céges focicsapatban is játszom, és magánemberként is több szállal kapcsolódom a Generalihoz.

ÉS MI A TE TÖRTÉNETED?
CSATLAKOZZ AZ OROSZLÁNOKHOZ!