ISMERD MEG LÁSZLÓ GERGELY
KARRIER NAGYKÖVETÜNKET!
LÁSZLÓ GERGELY
fiókvezető
Az egyensúly megtalálása – interjú László Gergellyel
A 2019-es év
fiókjának vezetője

Mióta dolgozol a Generalinál?

Tizenhárom éve kezdtem tanácsadóként, és 2011-től vagyok fiókvezető. Korábban fizika-technika tanár voltam két évig. A leterheltség miatt váltottam anno. Délután 2-ig minden nap az iskolában voltam, utána estig magántanítványokkal foglalkoztam, ez összességében napi 14 óra munkát jelentett. Aztán megláttam a Generali hirdetését, jelentkeztem, felvettek, és végigjártam a ranglétrát. Persze kitartónak kellett lennem, ezt az értéket igyekszem átadni gyermekeimnek is, mondván: ha valami nem sikerül, akkor neki kell menni még egyszer, mindig van más alternatíva. És a kitartásnak megvan a gyümölcse, eljárhatok incentive utakra és rendszeresen kapok elismeréseket, ezek pedig kellőképpen motiválnak.

Fiókvezetőként azért bőséggel ellátnak feladattal. Hogyan jut idő a magánéletre?

Igen, ez egy fontos kérdés. Évekkel ezelőtt elhatároztam, hogy erre kiemelt figyelmet szentelek, azaz muszáj olykor döntéseket hoznom. Amikor gyerekeim megszülettek, elhatároztam, hogy látni akarom őket felnőni, és ha például a kislányomnak van egy óvodai fellépése, akkor egy üzleti megbeszélés se jöhet közbe, mindenképpen szeretném megnézni. A legfontosabb, hogy a magánéletem rendben legyen, és a munkám is jól működjön. Ehhez előbb-utóbb szeretnék egy olyan társvezetőt magam mellé, aki néha helyettesít, és akire rá tudom bízni a csapatom. Azt szeretném, hogy minél több lelkes fiatal kolléga csatlakozzon hozzánk, akiknek megmutathatom, milyen szép ez a szakma és hogyan lehetnek benne boldogok és sikeresek.

Hogy telik egy átlagos munkanapod?

Bár vállalkozóként dolgozunk, de mindennap bemegyünk az irodába. Együtt kávézunk és egy kis beszélgetéssel indítjuk a napot. Fél tizenkettő és fél egy között van ebédszünet. Szerencsére mindig van kivel ebédelnem, mert egyedül nem szeretek enni. Az ezt követő kötelező kávé után kezdődik a délután, amikor legtöbbször mentorált tárgyalásra megyek. Előfordul, hogy este hatkor is becsúszik egy tárgyalás. Amikor estébe nyúlnak a tárgyalások, akkor előtte igyekszem hazamenni egy kicsit a családomhoz, hogy a gyerekeimmel lehessek. Nagyon szeretek tárgyalni, de ahogy említettem, a család mindig első kell, hogy legyen.

A nagyköveti szerepkörben komfortosan mozogsz?

Leginkább a tanulás miatt vállaltam ezt, és szeretném az itt szerzett tapasztalatokat megosztani majd a kollégáimmal is. A toborzás során a kiválasztási folyamatban is többen veszünk részt, 4-5 emberrel közösen döntjük el, hogy ki az, aki alkalmas lehet, hogy a csapatunk tagja legyen. Sokszor azt látom az „újoncoknál”, hogy hiányzik a kitartás, a szorgalom és a megfogalmazott motiváció, pedig ha ezek hiányoznak, nehéz hosszú távú sikereket elérni. A generációváltás nem egyszerű. Köztem és a huszonévesek között is nő az életkorbeli távolság, ugyanakkor úgy érzem, hogy nálunk ez nem okoz gondot, könnyen fel tudom venni a ritmusukat.

ÉS MI A TE TÖRTÉNETED?
CSATLAKOZZ AZ OROSZLÁNOKHOZ!