ISMERD MEG KRNÁCS KITTI
KARRIER NAGYKÖVETÜNKET!
KRNÁCS KITTI
tanácsadó
Szívvel-lélekkel - interjú Krnács Kittivel
63
gyerkőc jövőjéről gondoskodik

Mikor csatlakoztál a Generalihoz?

22 éves koromban próbálkoztam először, de ez nem sok sikerrel járt, mert az egyetem mellett inkább a hallgatói érdekképviselet vonzott és természetesen az egyetemi bulik, kevésbé a karrierépítés. Utána volt egy kisebb szünet és 2015-ben írtam alá a jelenlegi szerződésem. Akkor kezdődött az igazi maratoni szerelmünk, ami hála Istennek (jelenlegi állása szerint) megingathatatlan. Nagyon szeretem az embereket. Kislány koromban az volt az álmom, hogy az legyen a munkám, hogy emberekkel beszélgessek. Ez valóra vált. Számomra hihetetlenül fontos a szabadság, hogy magamnak oszthassam be a munkám, mert a legfontosabb a családommal és a barátaimmal eltöltött minőségi idő. Ez könnyedén kivitelezhető, mivel napi nettó 3-4 óránál többet nem dolgozom.

Mi volt a legnagyobb kihívás a munkádban az elmúlt négy évben?

Őszintén mondhatom, hogy az anyukám. Szeretnék neki mindig megfelelni, csak arról feledkezem meg, hogy mi az, amit én élvezek és mik az ő szempontjai. Nagyon különbözőek vagyunk. Az ő generációjának a munkahelyi biztonság fontos, ami mint tudjuk, már nem létezik. Nekem az anyagi biztonság és a szabadság. Hogy teljesen élhessem meg az életem, mindent kipróbálhassak, hogy a saját bőrömön tudjam meg mi az, amit élvezek, mi az, amire nekem van szükségem.

Hatalmas kihívás, hogy felismerjük, majd pedig tudjuk élvezni azt, hogy ez a munka egy érzelmi hullámvasút. Jönnek a kiemelkedő sikerek, üzletek, kiváló kapcsolat a kollégákkal, majd kapsz egy akkora pofont, hogy a földön találod magad. Az üzleti hónap csak repül, nincs időd siratni magad. (Én azért fordítok időt a magam siratására, ha a lelkemnek arra van szüksége, mert az a legfontosabb, hogy mi rendben legyünk. Az ügyfeleink maximális kiszolgálásához ez elengedhetetlen.)

Mennyire vagy tudatos a karriered tervezésében?

Szeretek boldog lenni és ezt meg is élem. Minden nap. Mondhatnám, hogy egyáltalán nem vagyok tudatos a karrierem tervezésében, de ez valótlan állítás lenne. Vannak vágyaim, melyekről beszélek pár embernek, de nem mindenkinek. Vannak gondolatok, melyek előidézik azokat a pici kék pillangókat a gyomrom környékén, akkor tudom, hogy a lelkem örül és abba az irányba kell mennem. Imádom, amit most csinálok, de ez lehet csak a fantasztikus ügyfeleim miatt van. Tény, hogy nem szeretnék területi vezető lenni, de az ügyfeleimen kívül hosszú távon más tanácsadóknak is szeretném segíteni a munkáját, támogatni őket mind a szakmai fejlődésükben, mind pedig abban, hogy megtalálják az igazi csodát ebben a hivatásban. Hiszem, hogy ez egy hivatás és csak szívvel lélekkel lehet csinálni. Szerelemből.

A nagyköveti programra miért jelentkeztél?

Bevallom őszintén, hogy erre a kérdésre nehezen tudok válaszolni. Mi volt az, ami először igazán megszólított a programban? Talán a képzés. Mert számomra fontos a folyamatos fejlődés, irtó kíváncsi vagyok. Az online jelenlétem nem a legjobb, hogy finoman fogalmazzak és ezen mindenképp szeretnék változtatni. Utána szembesültem azzal, hogy 1 évig mi leszünk az Értékesítési Hálózat arcai. Ha már modell nem lehettem?! (Ez is az egyik titkos vágyam volt, de gyorsan elhessegettem. Tudjuk, hogy miért.)

Bár szeretek elvonulni, de ugyanígy csapatban is dolgozni. Sokfélék vagyunk, az elvetemült ötleteim is életképesebbek, ha a többiekkel dolgozom azokat ki, hozzátesznek, elvesznek belőle, kialakul a végső megoldás. Abban nem hiszek, hogy 1-2 hónap alatt meg lehet valósítani nagy életcélokat, szerintem mindenki akkor éri el a célját, amikor annak eljön az ideje, érzelmileg felkészült, megérett rá. Tudja majd kezelni és élvezni az adott sikert vagy éppen kudarcot.

Tegyük fel, hogy valaki éppen most keres munkát, hogyan ajánlanád neki a Generalit?

Itt mindenki önmaga lehet. Menő üzletember, és valóban az. Nem csak egy maszkot visel, amivel a világtól védi önmagát, vagy éppen egy tetovált hipszter. Mindenki tökéletes, mivel más az ügyfélkörünk, máshol vagyunk hitelesek. Ha épp megunja amit csinál, akkor megnézzük mi tenné boldoggá és kiegyensúlyozottá, biztos vagyok benne, hogy meg tudjuk találni azt a területet, ahol ő jól érzi magát.

Én például szeretnék majd gyerekeket. Elég sokat. Hál Istennek a párom is. Bár majd az első szülés után ez még lehet változik. De addig is tudom, hogy az anyaságommal ez tökéletesen összeegyeztethető lesz. Nem kell azon aggódnom, hogy visszavesznek-e, illetve megőrülni sem fogok a négy fal között csak a gyerekekkel.

ÉS MI A TE TÖRTÉNETED?
CSATLAKOZZ AZ OROSZLÁNOKHOZ!