ISMERD MEG HARMATI DÓRA
KARRIER NAGYKÖVETÜNKET!
HARMATI DÓRA
tanácsadó
Nyitottan az emberek felé - interjú Harmati Dórával
120+
család őrangyala

Milyen szakmai háttérrel érkeztél a Generalihoz?

Én egy vendéglátással foglalkozó családból jövök, 30 éves koromra viszont megterhelő volt már ez a munka. Anyukám is beteg lett, így váltanom kellett. Pont akkor talált meg egy ismerősöm a Generali munkalehetőségével, aki mesélt az Onboarding programról, ami nagyon megtetszett. Végül két okból kezdtem el itt dolgozni, egyrészt már a próbaidőszakban is kaptunk egy alapfizetést, ami biztonságot adott, másrészt megvolt az a szabadidő, amire szintén szükségem volt akkoriban. Két éve dolgozom itt és nagyon szeretem, sőt, azt mondanám, hogy sokkal jobb, mint amire számítottam. Eleve mindenki kedvesen fogadott, közösek a célok, nagyon jó trénereink voltak és a fiókvezetőm, illetve a mentorom is rengeteget segített. A csapatunk összetartó és most már én is két embert mentorálok.

Tanácsadónak lenni már csak azért is nagy felelősség, mert ti vagytok az ügyfél felé a cég arca, sok múlik azon, hogy milyen benyomást tesztek az első találkozáskor.

Közösségi médiában is éppen azért vagyok aktív, mert azt veszem észre, hogy az emberek többsége nem a biztosítót, hanem annak az arcát, vagyis a tanácsadót választja, ezért is építem a személyes brandemet egyre erősebben. Mindezt persze úgy alakítom, hogy közben a Generalihoz 100 százalékban lojális vagyok. Nagyon sok munkahelyem volt már, de életemben most dolgozom először olyan helyen, ahol soha nincs gyomoridegem attól, ha bemegyek az irodába.

Szeretnél később fiókvezetőként dolgozni majd?

A fiókvezetői pozíció nem vonz, de trénerként szívesen dolgoznék később. Projektekben jobb vagyok, mintha egy állandó, fix dolgot menedzselnék és eleve én ilyen „anyuka típus” vagyok, aki a két mentoráltjáért is sokat aggódik, ha fiókvezető lennék, biztosan mindenkiért túlizgulnám magam.

Milyen gyakran tudsz találkozni és tapasztalatot cserélni a kollégáiddal?

Szerencsések vagyunk, mert az alapprogramokon túl, ami a nyári és a karácsonyi rendezvényt jelenti, nagyon sok lehetőség van arra, hogy találkozzunk a kollégákkal. Ilyenkor mindenki elmeséli a saját jól bevált munkamódszerét és persze a családi dolgok is szóba kerülnek. Igazán érdeklődünk egymás iránt, ilyen fokú nyitottságot és közösségi szellemet legutoljára az egyetemen tapasztaltam. A regionális bulik mellett a fiókvezetők is szerveznek összejöveteleket, ezeket is nagyon szeretjük.

A munka-magánélet egyensúlya is megvan nálad?

Ezzel nincs probléma, mert az ügyfeleim többségével is előbb-utóbb baráti kapcsolatba kerülök, úgy gondolom, hogy a pozitív emberek a hozzájuk hasonlókat vonzzák. Mivel én mindig mosolygok, valahogy még a zárkózottabbak is megnyílnak lassan, nálam garantált a vidámság.

A nagyköveti szerepet miért érezted testhezállónak?

Az Onboarding azért indult, mert kevés a fiatal és kicsi az utánpótlás, így én is azt szeretném, ha minél több olyan jelentkező jönne hozzánk, aki szeretne segíteni az embereken. Nálam is akkor mélyült el a hivatástudat, amikor az első haláleset történt és én voltam, akit az ügyfél felhívott. Nyilván ezek szomorú esetek, de a biztosítás miatt ilyenkor legalább pénzzel tudsz segíteni annak, aki épp egy ilyen helyzetbe kerül.

Aki most gondolkodik azon, hogy jelentkezzen hozzátok, annak szerinted milyen kvalitásokkal kell rendelkeznie?

Legyen nyitott, ez a legfontosabb és jó, ha hosszú távra tervez. Valahogy itt még az idősebbek is fiatalosak, a jókedv szerintem konzerválja őket. Márpedig ha valaki itt dolgozik 30 éve, és látványosan jól is érzi magát, akkor az valamit jelent. Az Y generáció pedig a szabadságvágyát élheti meg ezzel a munkával, itt magadnak osztod be az idődet, te döntöd el, hogy pénzből vagy inkább szabadidőből van szükséged többre.

ÉS MI A TE TÖRTÉNETED?
CSATLAKOZZ AZ OROSZLÁNOKHOZ!