ISMERD MEG GÁL HAJNALKA
KARRIER NAGYKÖVETÜNKET!
GÁL HAJNALKA
fiókvezető
A humánus multi - interjú Gál Hajnalkával
Saját
tréningeket tart

Mióta dolgozol a Generalinál és milyen tapasztalatokkal gazdagodtál az itt töltött idő alatt?

Korábban is biztosítói területen dolgoztam, a Generalinál másfél éve vagyok fiókvezető. Nagyon érdekes a történetem. 18 évet töltöttem el ebben a szakmában és éppen gondolkodtam a váltáson, amikor tudomást szereztem a Generali Onboarding programjáról. Megtetszett, hogy végre találtam egy olyan multinacionális céget, amelyik hisz a humánerőforrásban és ebbe invesztál komoly erőket. Én pszichológusként végeztem az egyetemen, így szívesen foglalkozom emberekkel, az előző munkahelyeimen is leginkább fiatalokkal dolgoztam, amit nagyon szerettem. A Generalinál kiválóan megteremtették az utánpótlásra fókuszáló képzés kereteit, így örömmel kapcsolódtam be ebbe a folyamatba.

Mennyire van meg a vezetők és a tanácsadók közötti párbeszéd a munkátok során?

Magamban humánus multinak hívom a céget. Tavaly volt egy Bistro nevű rendezvényünk, ami oldottabb légkörben mutatta be a szakmánkat a jelentkező fiataloknak. Itt el is mondták, hogy nem csak az számít, hogy a tulajdonosok elégedettek legyenek, hanem ugyanolyan fontos az is, hogy a dolgozókra is figyeljenek. Meghallgatják a véleményünket, az ötleteinket, van visszacsatolás és sokszor be is építik a javaslatainkat egy-egy programba. A fiataloknak az is nagyon vonzó, hogy nem kell több évtized alatt végigjárni a ranglétrát, ha valakinek van ambíciója, akkor gyorsan előre léphet, ami komoly érv, ha meg akarjuk tanítani ezt a szakmát a következő generációknak.

Milyen kihívást jelent neked, hogy nagykövetként képviselheted a vállalati értékeket?

Hitelesnek érzem magam ebben a szerepben és a fiatalokkal is kell a kapcsolódás, jó megismerni az ő gondolatvilágukat, érdeklődési körüket. A közösségi média használatát például ők tanítják meg nekem, így nagyon jól működik a tudáscsere közöttünk. Fontos, hogy meg kell találni az utat egymáshoz, aminek a legjobb módja, ha nyitottak vagyunk a másik iránt.

A magánélet-munka egyensúlya hogyan működik a te életedben?

Mivel vállalkozóként dolgozom, magam osztom be az időmet. Van ugyan egy keretrendszer, aminek meg kell felelni, de a többit én határozom meg. Nekem is kényelmesebb így, hogy reggel elviszem az óvodába a gyereket, érte is tudok menni, a köztes időben pedig dolgozom. Nagyon rugalmas így egy-egy nap, úgy alakítom, ahogy az elfoglaltságaim engedik.

Miért szeretsz leginkább a Generalinál dolgozni?

Itt most közösen írunk át egy idejétmúlt rendszert és kitaláljuk, hogy hogyan lehet frissíteni, fenntarthatóvá tenni ezt a szakmát, nagyon örülök, hogy ennek részese lehetek. Fontos az is, hogy ez a munka komoly egzisztenciát ad hosszú távon is, ez nőként komoly tényező, kevés olyan munkahely van, ami ilyen fokú stabilitás nyújt. A Generali elveivel egyébként is könnyen azonosulok, ráadásul nagyon sok közösségi program van, családi rendezvények, sportnapok, de számtalan képzés közül is válogathat, aki szeretné magát fejleszteni. A saját csapatodnak te magad is szervezhetsz összejöveteleket, de voltunk például hajózni az Adrián is együtt, az ilyen alkalmakon átvesszük egymástól a best practice-eket, lényeges, hogy ezekre a találkozásokra is legyen rendszeresen lehetőség.

ÉS MI A TE TÖRTÉNETED?
CSATLAKOZZ AZ OROSZLÁNOKHOZ!