ISMERD MEG ERDŐS ÁDÁM
KARRIER NAGYKÖVETÜNKET!
ERDŐS ÁDÁM
tanácsadó
Szabadság az élethez - interjú Erdős Ádámmal
706
szerződés felett őrködik

Mióta dolgozol a biztosítási szakmában?

Tizenhárom éve vagyok biztosítós, a Generalinál pedig tíz éve dolgozom. Alapvetőn mindig is több dolgot csináltam egyszerre, anno tűzoltó voltam, de ezzel párhuzamosan már foglalkoztam biztosításokkal is. Most is van egy másik cégem, ahol tűz- és munkavédelemmel, társasházkezeléssel foglalkozunk.

Korábban csoportvezető voltál, itt mégis tanácsadóként találtad meg a helyed.

Igen, eredetileg fiókvezetőként kezdtem itt, de tanácsadóként jobban működöm. Így a saját magam ura vagyok, én osztom be az időmet. Ez azért különösen fontos, mert az egyik hobbim, hogy szakmákat gyűjtök. Ami érdekel, azt mindig ki akarom tanulni, a biztosítási szakma pedig nagyon jól támogat ebben, mert így van elég időm és anyagilag is tudom fedezni a tanulmányaim költségeit.

Milyen előnyei vannak annak, ha valaki egy biztosítónál dolgozik?

A biztosítási szakmához jó, ha szereted az embereket és szívesen kommunikálsz velük, illetve az is fontos, hogy megtanuld jól beosztani a saját idődet. Sok embernek az kell, hogy reggel 8-tól este 5-ig dolgozzon, én nem ez a típus vagyok. Nagyon szeretem, hogy soha nem tudom előre, hogy hogyan alakul a napom, és hogy nem kell beülnöm egy irodába. Sokszor az autóban, telefonon tárgyalok, szeretem ezt a szabadságot. A Tűzoltóságnál szabályok voltak, amiket be kellett tartani, ott fizikai, itt szellemi keretek vannak, ez a kettősség nagyon jól működött nálam. Mivel most már tűzoltóként is irodában dolgozom, ez nincs meg, ezért elkezdtem edzeni járni. Régebben taekwondoztam, falat másztam, szeretek túrázni és vezetni is, de bungee jumpingolni is szoktam.

A tíz év alatt mi volt a legnagyobb sikerélményed a munkád során?

Itt tanultam meg, hogy a látszat nem minden, mert az egyik ügyfelem például egy picike, kopaszodó ember, akit talán észre sem vennék az utcán, miközben ő éppen egy Boeing vásárlását tervezi, vagyis multimilliomos. Vele és más ügyfelekkel is az évek alatt szinte részt veszünk egymás életében, tudunk arról, hogy a másikkal éppen mi történik, ezt nagyon szeretem. A biztosító szakmát én úgy fogom fel, hogy segítek az embereknek, tűzoltóként a bajból mentettem meg őket, most meg a bajtól mentesítem őket, amennyire tudom.

Milyen célokat szeretnél elérni a karrieredben itt a Generalinál?

Most érzem azt, hogy kicsit megakadtam és szükséges, hogy tudásban előre tudjak lépni. A social média világa, az internet hamarosan át fogja venni a hatalmat, ez hatni fog a mi munkánkra is, ebben látok kihívásokat, amihez a szükséges ismereteket itt el tudom sajátítani. Anyagilag is van egy havi elvárásom magam felé, amit el akarok érni és amiből folyamatosan biztosítom a családom mostani életszínvonalát.

ÉS MI A TE TÖRTÉNETED?
CSATLAKOZZ AZ OROSZLÁNOKHOZ!