ISMERD MEG BÓKA LÁSZLÓ
KARRIER NAGYKÖVETÜNKET!
BÓKA LÁSZLÓ
fiókvezető
Lépésről-lépésre - interjú Bóka Lászlóval
13 fős
csapat vezetője

Mikor kerültél a Generalihoz és milyen feladatokat látsz el fiókvezetőként?

Alapvetően 7 éve vagyok a pénzügyi szakmában, még 20 évesen csöppentem ebbe a világba. Suli után is maradtam a pénzügyi, biztosítási szakmában, tavaly év elején pedig megkeresett a Generali pécsi területi igazgatója. Mivel abszolút egyezett az a jövőkép, amit felvázolt nekem az én elképzeléseimmel, elfogadtam az ajánlatát. Lényegében, egy olyan ügynökséget vettem át akkor, ahol a legfiatalabb kollégám 51 éves volt, a legidősebb pedig 67. Nagyon jó kapcsolatot sikerült velük kialakítani, egy igazán támogató, segítőkész csapat állt ennek köszönhetően össze. A fiatalok, akik időközben érkeztek, gyorsan beilleszkedtek, nagyon aktívak, az onboardingban is kiváló eredményeket érnek el. Szekszárdon van most egy mentorom, vele osztozunk a feladatokon, ő inkább a szakmai részért, illetve a háttér folyamatokért, én pedig az ügyfél kommunikációért, valamint a megfelelő menedzselésért felelek.

Mit tartasz a legnagyobb sikerednek eddig?

A legnagyobb sikerem a csapatom, annak ellenére hogy fiatal vagyok, mindenkivel nagyon jó a kapcsolatom. Olyan eredményeket értünk el a kollégákkal, amire önállóan, egyedül nem biztos, hogy képesek lettünk volna. Mindemellett szegény családból származom, és bár semmiben nem szenvedtem hiányt, de voltak nehéz helyzetek az életünkben. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ugyan nagy utat jártam be, de sikerült odáig eljutni, ahol most tartok. Ezt szeretem megmutatni az embereknek is.

A toborzás során is a folyamatra koncentrálunk, az a legjobb, amikor már a részeredmények is visszacsatolást adnak arról, hogy jó munkát végzünk és jól haladunk. A jövőbeni céljainkat reálisan kitűzve, lépésről-lépésre valósítjuk meg és érjük el azokat.

A másik, amire nagyon büszke vagyok, hogy 2015-ben hoztam egy fontos döntést az egészségemről. Akkoriban 117 kg voltam, amiből 32 kg-ot sikerült eddig fogynom. Ez a siker egyébként kihatott a munkámra is, mert a kitartás, a csak azért is elve üzleti eredményeket is hozott. 

Mivel foglalkozol, amikor nem dolgozol?

Évek óta íjászkodunk a családommal, csigás íjjal lövünk. 20 éves koromig a napjaim abból álltak, hogy suli után meg hétvégén edzettem vagy versenyen voltam. Amikor elindultam az üzleti életben, át kellett gondolnom, hogy építeni szeretném a jövőmet vagy pedig egy olyan sporttal foglalkozom, ami soha nem fog megélhetést adni. Így az íjászat megmaradt hobbinak, amit a mai napig nagyon szeretek. Mellette futok, konditerembe járok, próbálok sportosan élni, illetve nagyon szeretek társaságban lenni és a barátaimmal időt tölteni, szerencsére sosem hagynak unatkozni!

Milyen közösségi programokat szeretsz leginkább a Generalinál?

Nagyon szeretem a közös eseményeket, konferenciákat és képzéseket, ahol találkozhatok azokkal a kollégákkal, akik bár az ország más-más pontján élnek, hasonló kihívásokkal néznek szembe mint én. Negyedévente tartunk csapatépítő rendezvényeket is, ahol ilyenkor együtt lazítunk és ünnepeljük meg az eredményeinket.

Mi a következő lépés a karrier-tervedben?

Előbb-utóbb szeretnék előrelépni, én úgy érzem, hogy mind szakmailag, mind emberileg megtaláltuk egymást a Generalival. A fiókvezetői pozíció után szívesen vállalnék később majd egy igazgató pozíciót is.

ÉS MI A TE TÖRTÉNETED?
CSATLAKOZZ AZ OROSZLÁNOKHOZ!